Weet

Pop Nederlandstalig
0:00

Voor iedereen die ooit iemand heeft verloren

Ongeveer 3 jaar geleden kregen we een telefoontje van onze goede vriend Twan. Hij vroeg ons naar het ziekenhuis te komen omdat het mis was met Ursula, zijn vrouw, onze vriendin. Ze had speekselklierkanker en nog 3 maanden te leven. Ze waren vanaf hun 16e bij elkaar en hielden vreselijk veel van elkaar. Met twee kleine kinderen van 4 en 1,5 jaar oud stortte hun wereld in.

Toen we haar zagen in het ziekenhuis was een van de eerste dingen die ze zei, dat zij het gemakkelijk had. Zij was er straks niet meer, maar Twan moest samen met hun twee zoontjes een toekomst zoeken zonder haar.
Mijn vrouw Anouk en ik hebben hen zo goed mogelijk begeleid en gesteund. Het was een van de zwaarste, maar tegelijkertijd ook mooiste dingen die we ooit hebben gedaan. De worsteling tussen Twan en Ursula was lastig om te zien. Twan wilde haar nog niet kwijt maar Ursula wilde niet langer door. Iedere keer dat ze de kinderen zag, werd ze eraan herinnerd dat ze er niet bij zou zijn om ze op te zien groeien.

Toen ik -in deze tijd- op een dag in het park zat na te denken over dit verdriet, plopte er een lied in mijn hoofd op. Ik hoorde de piano-akkoorden en de zin “weet dat ik je nooit vergeet”, spookte door mijn hoofd. Het heeft even geduurd, maar ik heb het liedje onlangs eindelijk af kunnen maken. Het is uit het hart en voor iedereen die ooit iemand heeft verloren. Het gaat over hun worsteling en ik denk dat veel mensen die iemand hebben verloren zich hierin zullen herkennen.

Deze periode, en de dood van Ursula, hebben me wakkergeschud. Het enige dat telt is tijd. Tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt, en tijd om te doen waar je hart ligt. Muziek is mijn leven en met componeren laat ik zien wat er in me omgaat. Onlangs heb ik mijn muziekbedrijf opgezet. Dit lied is een ode aan Ursula en aan het volgen van je hart.